ACASĂ/ noutăți

Conferința de constituire a Organizației de Femei a Platformei Demnitate și Adevăr

11 Septembrie 2017

La 10 septembrie 2017 a avut loc Conferința de constituire a Organizației de Femei a Platformei Demnitate și Adevăr. Sub sloganul „DA echilibrului politic” s-au adunat peste 120 de femei din toate organizațiile teritoriale ale partidului, care într-o atmosferă cordială și de lucru au adoptat Regulamentul OF a Platformei DA și și-au ales organele de conducere.

Cu majoritate de voturi Președintă a Organizației a fost desemnată Aliona Doroș, care și-a propus candidatura în această funcție alături de alte cinci persoane, alese ulterior în Delegația permanentă a OF a Platformei Demnitate și Adevăr, una din atribuțiile de bază ale căreia este să conducă structura respectivă între Conferințele Naționale ale Organizației.

Conferința a fost salutată de Andrei Năstase, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, care a remarcat că, fiind delegate la eveniment din partea organizațiilor teritoriale, supuse unor atacuri fără precedent din partea puterii mafiote, „Doamnele Platformei DA demonstrează cu prisosință că sunt deasupra noțiunii de politician, că de fapt sunt oameni politici de încredere, responsabili civic și social, reușind să-și păstreze, totodată, feminitatea și grația”. Andrei Năstase le-a mulțumit din suflet doamnelor prezente la Conferință, menționând că ele „pe lângă a fi mamă și soție, s-au implicat alături de noi în acest razboi dintre bine și rău, dintre adevăr și minciună, dintre dreptate și fărădelege.”

Discursuri emoționante și motivaționale au rostit Aliona Mandati, vicepreședinta Platformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru, președinta OT Bălți, Ina Gaidău, președinta OT sector Ciocana, Chișinău, etc.

Mesajele desprinse din discursuri și momentele de socializare, parte a programului, s-au axat pe importanța promovării femeii în toate domeniile, inclusiv cel politic, punerea în practică a principiului egalității de șanse, dezbaterea problemelor și elaborarea programelor orientate spre sprijinirea femeii, copilului și familiei în societate.

 

GALERIE  POZE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 Ianuarie 2018

”Magia din cutia pentru pantofi” o acțiune de caritate altfel inițiată de Arina Spătaru, pre...

O acțiune de caritate altfel - cu acest generic a fost lansată la Bălți campania  ”Magia din cutia pentru pantofi”. Inițiată de Arina Spătaru, președinta OT Bălți a Platformei DA, acțiunea s-a desfășurat în perioada 4 decembrie -13 ianuarie. Colectarea cutiilor pentru cadouri, a cărților, jucăriilor, hăinuțelor, lucrurilor de primă necesitate pentru copii a fost o adevărată provocare, dar și o bucurie nedisimulată pentru toți cei implicați. Darurile așezate cu grijă în cutiile pentru pantofi, ambalate frumos în hârtie colorată, au ajuns la destinațiile stabilite din timp, pentru a aduce sărbătoarea la cât mai mulți copii cu dizabilități. Unul din obiectivele campaniei a fost educarea solidarizării comunitare. Astfel la apelul lansat pe rețelele de socializare a reacționat un număr impunător de persoane sensibilizate de mobilul acțiunii de caritate. În cadrul campaniei a fost organizat și un frumos eveniment festiv, dar și interactiv în același timp. Participanții au avut posibilitatea să discute despre implicare, solidaritate, prietenie și despre necesitatea de a edifica o atitudine participativă față de gesturile de caritate comunitară cu psihologul Ina Crasnojon. În urma evenimentului banii colectați din vânzarea biletelor au fost donați unui copil diagnosticat cu autism!            

„ Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de a deveni mai buni, deaceea ne-am propus ca prin această campanie să aducem bucurie în ochii copiilor deosebiți, am lansat un apel la solidaritate în primul rând a mamelor, să nu fie indiferente. Acțiunea a avut drept scop să aducă în sufletele copiilor magia sărbătorilor, dar și de a demonstra faptul că împreună putem face fapte bune! Am muncit enorm, ca acum să fiu mândră de rezultatul obținut.” – spune Arina Spătaru.
Pe toată perioada campaniei au fost colectate 388 de cutii, care au fost distribuite în 13 localități din municipiul Bălți, raioanele Fălești și Sângerei.

citește mai mult

18 Ianuarie 2018

Stanislav Pavlovschi: „2018 ne-ar putea da o şansă istorică să facem aşa, ca politicienii să...

Anul 2018 ar putea fi o şansă istorică pentru cetăţenii Republicii Moldova de a scăpa de politicienii care, în loc să lucreze pentru popor, îşi asigure o viaţă de lux pe spatele oamenilor. De această părere este vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Stanislav Pavlovschi, fost judecător la CEDO. Pentru aceasta însă, adaugă Stanislav Pavlovschi, este important răspunsul la întrebarea de ce şi pentru ce oamenii vin în politică. Este o întrebare foarte importantă, însă deloc retorică. Fără a da un răspuns clar la ea este imposibil de schimbat situaţia de absurditate, care s-a creat în ţara noastră. Prea multe exemple totalmente dezgustătoare ne-au dat nouă pretinşii politicieni. Din mai multe partide. Prea multe cazuri de trădare am văzut noi. Prea mulţi bani s-au furat de la poporul nostru de către cei care au jurat că vor lucra pentru ţară. Prea credul a fost poporul nostru. Prea uşor îşi scoatea ţara ultima cămaşă ca să asigure confortul celor care o jafuiau fără milă”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA. „Anul 2018 ne-ar putea da o şansă unicală, dacă doriţi - istorică, să schimbăm această situaţie absurdă. Să facem aşa, ca politicienii să lucreze pentru popor, dar nu poporul să scoată din buzunar ultimul leuţ ca pretinşii politicieni să ducă viaţa de lux în vilele lor de milioane, construite pe banii furaţi de la bietul popor. Iar, pentru asta, mai întâi de toate, trebuie să aflăm, totuşi, un răspuns clar: de ce şi pentru ce oamenii vin în politică? Fără asta noi nu putem merge înainte. Fără asta, riscul ca pe spinarea poporului, din nou, vor intra în Parlament nişte nemernici, nişte ticăloşi, rămâne iminent”, a adăugat Stanislav Pavlovschi. Sursa: Jurnal.md

citește mai mult