ACASĂ/ noutăți

La 4 noiembrie 2017 a avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr

06 Noiembrie 2017

 Comunicat de presă

 

Organul ierarhic superior Biroului Politic al Platformei DA a aprobat cu unanimitate de voturi ale celor prezenți eforturile acestuia de a consolida structurile teritoriale ale partidului, de aderare a formațiunii la Familia Politică Popular-Europeană și de unificare a opoziției antioligarhice și democratice în perspectiva alegerilor parlamentare, locale și prezidențiale viitoare.

Consiliul Politic Național a reiterat că unul din imperativele fundamentale ale formațiunii rămâne a fi consolidarea societății în vederea eliberării statului din captivitate, democratizarea și modernizarea Moldovei, edificarea unui stat de drept cu o economie funcțională în interesul cetățeanului.

Totodată a fost unanim reiterată deschiderea pentru un dialog eficient pe acest subiect cu societatea civilă, independentă și fortele politice de reală opozitie, Platforma DA demonstrând prin acțiuni reale dorința coagulării forțelor antioligarhice și conștientizarea necesității dominării intereselor țării față de ambițiile personale și partiinice.

În contextul următoarelor alegerilor parlamentare, Consiliul Politic Național al Platformei DA a susținut ideea creării unei alianțe antioligarhice, democratice și proeuropene cu Partidul Acțiune și Solidaritate, bazate pe principiile de paritate și reciprocitate promovate de Biroul Politic. Alianța presupune formarea unui bloc electoral pe liste comune și înaintarea candidaților comuni pe circumscripții (în eventualitatea rămânerii în vigoare a sistemului electoral mixt și participării la scrutin).

Organul reprezentativ al Platformei DA reiterează că referendumul legislativ privind anularea modificărilor din Codul electoral, care prevăd întroducerea sistemului electoral mixt, este mijlocul constituțional eficient de eliminare a acestui derapaj antidemocratic cras, comis de guvernarea hibrid Plahotniuc-Dodon.

Luând act de refuzul guvernării de a da curs inițiativei Platformei DA privind organizarea unui referendum pe acest subiect, Consiliul Politic Național a împuternicit Biroul Politic Permanent și presedintele formațiunii să extindă discuțiile privind oportunitatea demărării procesului de declanșare a plebiscitului enunțat și cu alte forțe de opoziție reală, precum și cu societate civilă, independentă.

În cadrul ședinței Consiliului au fost operate remanieri în cadrul Biroului Politic Permanent și Comisiei de Etică și Arbitraj.

6 noiembrie 2017

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 Ianuarie 2018

”Magia din cutia pentru pantofi” o acțiune de caritate altfel inițiată de Arina Spătaru, pre...

O acțiune de caritate altfel - cu acest generic a fost lansată la Bălți campania  ”Magia din cutia pentru pantofi”. Inițiată de Arina Spătaru, președinta OT Bălți a Platformei DA, acțiunea s-a desfășurat în perioada 4 decembrie -13 ianuarie. Colectarea cutiilor pentru cadouri, a cărților, jucăriilor, hăinuțelor, lucrurilor de primă necesitate pentru copii a fost o adevărată provocare, dar și o bucurie nedisimulată pentru toți cei implicați. Darurile așezate cu grijă în cutiile pentru pantofi, ambalate frumos în hârtie colorată, au ajuns la destinațiile stabilite din timp, pentru a aduce sărbătoarea la cât mai mulți copii cu dizabilități. Unul din obiectivele campaniei a fost educarea solidarizării comunitare. Astfel la apelul lansat pe rețelele de socializare a reacționat un număr impunător de persoane sensibilizate de mobilul acțiunii de caritate. În cadrul campaniei a fost organizat și un frumos eveniment festiv, dar și interactiv în același timp. Participanții au avut posibilitatea să discute despre implicare, solidaritate, prietenie și despre necesitatea de a edifica o atitudine participativă față de gesturile de caritate comunitară cu psihologul Ina Crasnojon. În urma evenimentului banii colectați din vânzarea biletelor au fost donați unui copil diagnosticat cu autism!            

„ Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de a deveni mai buni, deaceea ne-am propus ca prin această campanie să aducem bucurie în ochii copiilor deosebiți, am lansat un apel la solidaritate în primul rând a mamelor, să nu fie indiferente. Acțiunea a avut drept scop să aducă în sufletele copiilor magia sărbătorilor, dar și de a demonstra faptul că împreună putem face fapte bune! Am muncit enorm, ca acum să fiu mândră de rezultatul obținut.” – spune Arina Spătaru.
Pe toată perioada campaniei au fost colectate 388 de cutii, care au fost distribuite în 13 localități din municipiul Bălți, raioanele Fălești și Sângerei.

citește mai mult

18 Ianuarie 2018

Stanislav Pavlovschi: „2018 ne-ar putea da o şansă istorică să facem aşa, ca politicienii să...

Anul 2018 ar putea fi o şansă istorică pentru cetăţenii Republicii Moldova de a scăpa de politicienii care, în loc să lucreze pentru popor, îşi asigure o viaţă de lux pe spatele oamenilor. De această părere este vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Stanislav Pavlovschi, fost judecător la CEDO. Pentru aceasta însă, adaugă Stanislav Pavlovschi, este important răspunsul la întrebarea de ce şi pentru ce oamenii vin în politică. Este o întrebare foarte importantă, însă deloc retorică. Fără a da un răspuns clar la ea este imposibil de schimbat situaţia de absurditate, care s-a creat în ţara noastră. Prea multe exemple totalmente dezgustătoare ne-au dat nouă pretinşii politicieni. Din mai multe partide. Prea multe cazuri de trădare am văzut noi. Prea mulţi bani s-au furat de la poporul nostru de către cei care au jurat că vor lucra pentru ţară. Prea credul a fost poporul nostru. Prea uşor îşi scoatea ţara ultima cămaşă ca să asigure confortul celor care o jafuiau fără milă”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA. „Anul 2018 ne-ar putea da o şansă unicală, dacă doriţi - istorică, să schimbăm această situaţie absurdă. Să facem aşa, ca politicienii să lucreze pentru popor, dar nu poporul să scoată din buzunar ultimul leuţ ca pretinşii politicieni să ducă viaţa de lux în vilele lor de milioane, construite pe banii furaţi de la bietul popor. Iar, pentru asta, mai întâi de toate, trebuie să aflăm, totuşi, un răspuns clar: de ce şi pentru ce oamenii vin în politică? Fără asta noi nu putem merge înainte. Fără asta, riscul ca pe spinarea poporului, din nou, vor intra în Parlament nişte nemernici, nişte ticăloşi, rămâne iminent”, a adăugat Stanislav Pavlovschi. Sursa: Jurnal.md

citește mai mult